Behandlinger

Find årsagen til dine gener, og få den rette behandling

ReumaNord finder i første omgang frem til årsager til smerter i bevægelsesapparat og tab af bevægelsesfunktion. Dernæst foretages en række fysiske undersøgelser for at diagnosticere ubehag og smerter i kroppen, der er relateret til muskler, sener eller led.

Ved hjælp af konsultation, prøver og undersøgelser kan du få stillet en præcis diagnose. Udredning af smerter og hævede led vil ud over en grundig klinisk undersøgelse ofte indebære undersøgelse af blodprøver, vurdering af ledhævelser og udtagning af ledvæske. Derudover kan reumatologen foretage skanning ved hjælp af avanceret ultralydsundersøgelse.

Reuma-Nord_billeder_03

KOM HURTIGT OVER SPORTSSKADER OG OVERBELASTNINGSSKADER

Få diagnosticeret sportsskader og overbelastningsskader ved hjælp at ultralydsscanning, så du hurtigt kan igangsætte en effektiv behandling, som bringer dig tilbage til din sportsgren eller dit arbejde.

Behandlingen består af kortlægning af årsag til skaden rådgivning om træning og eventuel behandling med smertestillende eller irritationsdæmpende medicin. Det kan være i form af anlæggelse af en blokade med binyrebarkhormon og lokalbedøvelse i en overanstrengt sene eller i et irriteret led som skulder, knæ, hofte, albue eller ankel. Blokaden bliver lagt som en præcisionsblokade vejledt af ultralyd.

DÆMP SLIDGIGT

Slidgigt (artrose) er den mest almindelige ledsygdom, hvor brusken i leddet begynder at blive tynd og ujævn for eventuelt til sidst helt at forsvinde. Samtidig fortykkes ledkapslen og den underliggende knogle, og der kan dannes mere ledvæske, hvorved leddet bliver tykkere.

Slidgigt kan ramme alle led, men sygdommen sidder oftest i rygsøjlen, hånden, foden, hofteled og knæled.

Diagnosen stilles ved en klinisk undersøgelse samt ved hjælp af røntgen og ultralydsundersøgelse af leddene. Slidgigt kan ikke helbredes, men med vejledning, træning og vægttab kan du ofte lindre besværet og forhindre en forværring af sygdommen.

AFLAST SENESKADER

Achillesseneskade, hælspore og tennisalbue skyldes overbelastning af sener og kan udvikle sig til en betændelsestilstand ved vedvarende belastning samt gentagne og monotone bevægelser.

Skader på sener kan være akutte og forårsaget af sport eller anden fysisk overbelastning, men der kan også være tale om kroniske skader som følge af vedvarende belastning af vævet, som fører til en smertefuld betændelse. Seneskader kan diagnosticeres ved hjælp af klinisk undersøgelse og ultralydsskanning. Behandlingen vil være en kombination af rådgivning, øvelser og eventuelt lokalinjektion af blokader med binyrebarkhormon.

Reuma-Nord_billeder_07

FÅ DIAGNOSTICERET OG BEHANDLET SKULDERSMERTER, RYGSMERTER OG NAKKESMERTER

En grundig udredning er første skridt i retning af at få behandlet og lindret smerter og ømhed i skulder, ryg og nakke.

Mange patienter med smerter i skulder, ryg og nakke har aldrig fået stillet en egentlig diagnose. Årsagerne til gener kan være mange, og i første omgang klarlægges symptomer og sygdomshistorie ved en dyberegående konsultation. Dernæst vil du blive præsenteret for behandlingsmuligheder.

Reuma-Nord_billeder_11

HOLD PSORIASISGIGT I RO

Psoriasisgigt kan ramme psoriasispatienter og minder symptommæssigt om leddegigt med stivhed, smerter, hævelse og ømhed omkring led og kan også forårsage misdannede knogler.

Diagnosen stilles på baggrund af samme symptomer som leddegigt, men psoriasisgigt kan også vise sig som negleforandring, hudforandring enten hos patienten eller hos nærmeste slægtninge. Behandlingen af psoriasisgigt kræver hos mange patienter en livslang medicinsk behandling for at holde sygdomme i ro.

FÅ KONTROL OVER LEDDEGIGT

Leddegigt (reumatoid artrit) er en betændelseslignende tilstand i kroppens led, som gradvist kan misdanne leddene, ødelægge ledbrusken samt ødelægge knogler og ledkapsler.

Gigtlidelsen kaldes en inflammatoriske ledsygdom og giver ledsmerter, stivhed i leddene, bevægelsesindskrænkning og træthed.

Diagnosen stilles på baggrund af vurdering af hævede led, varighed af ledhævelser, blodprøver, ultralydsundersøgelse med videre. Ved en tidlig diagnose og behandling kan du opnå sygdomskontrol og bremse en sygdomsudvikling med varige ledskader.